Museum Vestsjælland

Odsherreds Kunstmuseum


Odsherreds Kunstmuseum huser samlingen af Odsherreds-malerne og viser udstillinger, som regel med tilknytning til det firgurative og naturalistiske maleri.


Åbningstid på hverdage: tirsdag – fredag

Undervisningstilbud


Kunstnerens univers (Mellemtrin)

4-6. kl.
28 elever
Dansk, historie og billedkunst
1 time - dialogbaseret undervisning på Odsherreds Kunstmuseum
2 timer - dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum med kreativt værksted
3 timer - dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum med kreativt værksted samt besøg i landskabet på et kunsthistorisk site med
1 t / 350 kr.,  2 t / 700 kr., 3 t / 1050 kr.

Forløbet kan bookes hele året alle hverdage

Kunstnerens Univers et et dialogboseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum. Eleverne undersøger blandt andet kunstbegrebet samt Odsherreds lokale kunst- og kulturhistorie gennem levende dialog sansebaserede øvelse og selvstændig kreativ produktion.
Under forløbet udvikles elevernes grundlæggende færdigheder inden for billedanalyse, historisk perspektivering og fortællingskunst. Hermed perspektives elevenes personlige oplevelser til andre tiders tanker og strømninger.

Lærervejledning

Inspirationshæfte

Kulturbussen kan tages i brug til besøg i Odsherreds landskab på egen hånd eller ved alle tre forløb. I lærervejledningen er angivet eksempler på sites, som du kan besøge.

Kunstnerens univers (Udskoling)

7-9. kl.
28 elever
Dansk, historie, samfundsfag (kan anvendes tværfagligt i forbindelse med valgfagsundervisning)
1 time - dialogbaseret undervisning på Odsherreds Kunstmuseum
2 timer - dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum med kreativt værksted
3 timer - dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum med kreativt værksted samt besøg ude i landskabet på et kunsthistorisk site sammen med museumsunderviseren
1 t / 350 kr., 2 t / 700 kr., 3 t / 1050 kr.

Forløbet kan bookes hele året alle hverdage

Kunstneres univers er et dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum. Eleverne undersøger blandt andet kunstbegrebet samt Odsherreds lokale kunst- og kulturhistorie gennem levende dialog, sansebaserede øvelser og selvstændig kreativ produktion.
Under forløbet udvikler eleverne grundlæggende færdigheder inden for historisk perspektivering og fortællingskusnt. Der lægges vægt på Odsherredsmalernes idé om den “Selvforklarende” kunst (En kunst der var let at forstå og tog udgangspunkt i hverdagen) og hvad det kan sige om kunstens rolle og potentiale i samfundet historisk sert og i vore dage. Hermed perspektiverees elevernes personlige oplevelser til andre tiders tanker og strømninger.

Lærervejledning

Inspirationshæfte

Kulturbussen kan tages i brug til besøg i Odsherreds landskab på egen hånd eller ved alle tre forløb. I lærervejledningen er angivet eksempler på sites, som du kan besøge.

KUNSTkammerater - Dækker op til dialog!

4-6. klasse
28
Billedkunst, håndværk & design, dansk
2,5 time
500 kr.

Forløbet kan bestilles i efteråret 2017:

Uge: 40 (2.-6. okt.)
Uge: 41 (9.-13.okt.)

Bliv KUNSTkammerat!

Sidste chance er efteråret 2017

I KUNSTkammeraters første to runder af kunstnerworkshops har 1800 elever været på kunstmuseum og prøvet at arbejde tæt sammen med en anerkendt kunstner. Målgruppen er mellemtrinnet og efteråret 2017 er sidste chance for at nå en af de afsluttende workshops i projektet, der er støttet økonomisk fra flere sider.

Denne gang dækker billedkunster og designer, Rune Fjord op til dialog. Bordet bliver samlingspunkt for samtalekunst og borddækning er på plakaten. Vi arbejder med ”samtalestykker”, små kunstneriske genstande, der i 1700-tallet blev brugt for at undgå pinlig tavshed ved bordet.

I workshoppen arbejder eleverne med kunst og borddækning i forskellige materialer, farver, ord og rumlige konstruktioner. Skal der dækkes op til konflikt, glæde eller ballade? Brug forløbet tværfagligt og sæt fokus på kunstneriske processer, materialelære, rumlig forståelse og kommunikation.

Læs mere om undervisningsforløbet og booking i vedhæftede fil: KUNSTkammerater_Efterår2017

Forløbets tema efterår 2017: Dæk op til dialog!

Kunsteren efterår 2017: ​Rune Fjord, runefjord.dk

Booking: Se ovenstående link