Ud i kulturlandskabet

Du har Kulturbussen en hel skoledag. Dette giver dig rig mulighed for at inddrage det omkringliggende kulturlandskab i forbindelse med dit besøg på et af vores museer. Ved flere af vores undervisningsforløb er der angivet eksempler på steder i landskabet, der understøtter museumsbesøget og undervisningen. Vælger du for eksempel et af Museum Vestsjællands tre middelalderforløb, så kan du få elevopgaver, der knytter sig til udvalgte steder i middelalderlandskabet.

Du kan også besøge en jættestue eller en gravhøj i forbindelse med undervisningsforløbet Arkæolog for en dag på Holbæk Museum. Det kan også være, at du vil gå i kunstnernes fodspor i undervisningsforløbet Kunstnernes Univers på Odsherreds Kunstmuseum og besøge odsherredsmalernes inspirationssteder i naturen. Måske har du også selv nogle ideer til, hvordan du vil kombinere dit museumsbesøg med en tur i landskabet.

Når du booker Kulturbussen skal du skrive, hvorhen i landskabet du ønsker at tage til. Få eventuelt hjælp hos museernes booking. Bemærk – et undervisningsforløb på et af museerne altid skal indgå, hvis du ønsker at tage Kulturbussen videre ud i kulturlandskabet.