Museum Vestsjælland

Ringsted Museum og Arkiv og Sct. Bendts Kirke


På Ringsted Museum & Arkiv kan du opleve landbrugs- og købstadshistorie, mens vingerne snurrer på Ringsted Vindmølle. Du kan også besøge Sankt Bendts Kirke midt i Ringsted med Ingefred, der kan fortælle jer om hendes tid, nemlig middelalderen.


Åbningstid på hverdage: tirsdag-torsdag

Adresse:
Køgevej 41
4100 Ringsted

Undervisningstilbud


På sporet af Valdemar den Store

4-6. kl.
28 elever
Historie og kristendomskundskab
2 timer
800 kr.

Forløbet kan bookes på MVE Skoletjeneste – BilletExpressen Billetsystem – Tilmeldingssystem

Sted: Sct. Bendts Kirke i Ringsted

Det var en mørk og stormfuld nat. To mænd mødtes i skoven ved Haraldsted. Kniv og sværd fløj gennem luften og Knud Lavard lå død. Kort tid efter blev en lille dreng født, Valdemar. Han voksede op alene, uden sin far.

I dag står der en statue af Valdemar ved tingstenene på Ringsted Torv. Den lille dreng fik tilnavnet den Store. Bag Valdemar den Store ligger en kæmpe kirke. Hvorfor? Hvad skete der? Hvorfor lige her? Det er et mysterium!

Børnene skal sammen med formidleren i bedste detektivstil finde spor i og omkring Sct. Bendts kirke, for at opklare mysteriet om hvorfor der ligger en kæmpe kirke midt i Ringsted. Det foregår både udenfor, indenfor i kirken og oppe i klokketårnet.

Det er en anderledes og spændende måde at lære om middelalderens konger og kirker og kampen om Danmark. Imens hører de om Valdemar den Store og Absalon og om kirkefesten i 1170. Det blev nemlig startskuddet på måske en af middelalderens vigtigste æraer: Valdemarerne.

Lærervejledning_På sporet af Valdemar den store

Materiale til forberedelse og efterbearbejdning af besøget:

Læsehæfte – Kampen om magten

Elevhæfte – På jagt efter middelalderen i Vestsjælland

Turbeskrivelse – I Valdemars fodspor

Spilleplade – Aktivitet til efter besøget

Tip: Du kan kombinere forløbet med besøg på en eller to af lokaliteterne beskrevet i På jagt efter middelalderen i Vestsjælland.